Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой запали днес?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от freekyou Покажи съобщение
    И моята запали, обаче ключалките и капака за отварянето на резервоара ми замръзват и много майки изяде неска горкичката...
    Тук във Варна не, че няма сняг, но поне моята така я беше изблизал вятъра, че ме пусна вътре без много зор. Леко се сдърпахме с дръжката само, но поддаде и вратата се отлепи да речем, че нормално като за замръзнала.
    Щото историята помни доста случаи на нервно, паническо дърпане, оттам счупени дръжки, разпрани уплътнения, е, това при други марки, де.
    Иначе едно обмазване на уплътненията с парафин и вкарване на ключа, натопен в антифриз в ключалките ще спести мръзнене и люти... закани при следващото отваряне.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
      Тук във Варна не, че няма сняг, но поне моята така я беше изблизал вятъра, че ме пусна вътре без много зор. Леко се сдърпахме с дръжката само, но поддаде и вратата се отлепи да речем, че нормално като за замръзнала.
      Щото историята помни доста случаи на нервно, паническо дърпане, оттам счупени дръжки, разпрани уплътнения, е, това при други марки, де.
      NНапръскай си уплътненията със съликон шпрее за гумени уплътнения
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Или с течен парафин за 80ст. от аптеката!
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Или с течен парафин за 80ст. от аптеката!
          Връзкар!При нас е 1.10лв.Днес на малкия мазах уплътненията,че не може да се отвори и три дена не я кара,а запали от първия път(но това си е присъщо за Алфа).Абе с тази тема от другите автофоруми да не си помислят, че имаме проблеми с паленето в студа??
          Last edited by west421; d.m.y г., 11:10.
          Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
          Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
          Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Първоначално публикувано от west421 Покажи съобщение
            Връзкар!При нас е 1.10лв.Днес на малкия мазах уплътненията,че не може да се отвори и три дена не я кара,а запали от първия път(но това си е присъщо за Алфа).Абе с тази тема от другите автофоруми да не си помислят, че имаме проблеми с паленето в студа??
            Кво те болят другите (автофоруми)....не е като Алфите да имат перфектна репутация и без това, че да се грижиш за нея....
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Кво те болят другите (автофоруми)....не е като Алфите да имат перфектна репутация и без това, че да се грижиш за нея....
              Стига бе ,на комшията голфа го дърпаха с един бус Форд и той запали на втория метър ама сигурно ще пише че е запалил от първия път.ХАхаХА
              Алфа ромео 159 jtdm 2.4/16v AT
              Алфа ромео 159 jtdm 1.9/ 8v
              Ford Mondeo 2.0/16v Ex.

Comment

Стига бе ,на комшията голфа го дърпаха с един бус Форд и той запали на втория метър ама сигурно ще пише че е запалил от първия път.ХАхаХА
                т първия път,ма на втория метър
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

...Абе с тази тема от другите автофоруми да не си помислят, че имаме проблеми с паленето в студа??
                  Едва ли, наобратно, другите форуми са пълни с теми за незапалили, замръзнали нафти, не знам какви парафини, "каква нафта през зимата" и подобни.
                  Пак казвам, че това е за дизелаците, това остана, бензинка да не пали още на четвъртфинал
                  Явно JTD e ещо различно от масовия дизел, щом палят и тия с тук-таме работещи подгревни.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Преди един час излизах да взема жената от работа, на -14 запали с малко замисляне. Доволен съм...теста ще е вторник вечер, дават го -22 градуса.

- Свещите са ми чисто нови Денсо, на няма и месец.
                    - Акумулатора е Exide 74Ah на 8 месеца
                    - Гориво от РомПетрол
                    - Преди два месеца мерих комресия, 33бара +- 0.2
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Аз пък паля без проблем....ама в Солун
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Мойта пали добре , ама в гаража не пада под 0лата , сега утре ако отида в Плд ще я подложа на сурови условия от -20 градуса да видим как ще е , че моя акумулатор е слаб , иначее вратите си замръзват яко, прозорците и те , голямо шоу е добре , че имах под ръка течност за размразяване на врати , че 15 минути ритам ключалката
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                          Мойта пали добре , ама в гаража не пада под 0лата , сега утре ако отида в Плд ще я подложа на сурови условия от -20 градуса да видим как ще е , че моя акумулатор е слаб , иначее вратите си замръзват яко, прозорците и те , голямо шоу е добре , че имах под ръка течност за размразяване на врати , че 15 минути ритам ключалката
                          Аз пък със запалка си размразявах ключалката голям филм
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD + Remap

http://vbox7.com/play:74e1033b0c

Comment

Преди зимата си вградих ключа и аларма в едно.
                            Преди това беше филм, затоплял съм ключа с запалка, спрейчета във вътрешния джоб, вземал съм чайче да разтапям след посещение в заведение. Откак е с алармата никакви проблеми нямам

За уплътненията с парафин ги мажеш и няма да имаш проблеми.
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              Преди зимата си вградих ключа и аларма в едно.
                              A, на другата ми машина наблюдавах интересния ъъъ... феномен да ме държи отвън,натискам бутона на алармата, копчетата на вратите се вдигат и докато посега да отворя, падат отново. Мамка му. Дебнахме се известно време, после започнах да ставам все по-бърз и едновременно трябваше да успея хем да отворя, хем да дръпна залепналата от леда врата, малко трудно упражнение, докато не решиш да я измъкнеш с пантите, ако трябва, само и само да престане тоя резил и мръзнене най-вече
                              Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              Преди това беше филм, затоплял съм ключа с запалка, спрейчета във вътрешния джоб, вземал съм чайче да разтапям...
                              Аз пък, усетя ли, че нещата отиват на кофти, топя ключа в антифриз и яката смазвам ключалките с антифриза, действа.
                              Last edited by Liminat; d.m.y г., 11:07.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Ами те замръзват не само вън, а и вътре. Та си трябва поразглабяне, почистване и смазване с водоустойчива смазка на целите механизми
                                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X